23 Nisan 2014 Çarşamba

Patates Tava Tarifi (misir unlu patates kizartmasi )



Merhabalar :) Kahvaltilariniz icin farkli ve lezzetli ,bir o kadar da pratik bir tariftir misir unlu patates kizartmasi.Karadeniz de bilhassa misirin bol ekildigi yerlerde bir cok sebze misir ununa bulanarak tavada kizartilir.Bu kimi zaman fasulye olur ,kimi zaman patlican ,kimi zaman bezelye ve  daha bir cok sebze. Hatta hamsi bile:) .Bizim yoremizde bu sekilde pisen yemekler "Tava " olarak isimlendirilir.Hamsi tava ,patlican tava ,fasulye tava gibi.Patates tava da bugun paylasmak istedigim lezzet...

Malzemeler; 3 ortaboy patates 
                   2 yemek kasigi zeytinyagi 
                   1 yemek kasigi tereyagi
                   Bir avuc misir unu (yarim su bardagi kadar )
                   1 tatli kasigi tuz 





Yapilisi;Oncelikle Patatesler soyulur ve halka seklinde dogranir.Mumkun oldugunca ince olmasi gerekiyor.Derince bir kabin icerisinde, patateslere tuz ve misir unu ilave edilir ve harmanlanir.Tuz ve unun her tarafa esit sekilde yayilmasi saglanir.Genisce bir tavada zeytinyagi kizdirilir.Patatesler tavaya yayilir.Tek sira olmasina gerek yok ,ince oldugu icin pisecektir.Tereyagi minik parcalar halinde patateslerin uzerine paylastirlir.Tavanin kapagi kapatilir ve orta ateste patatesler yumusayincaya kadar pisirilir.Patateslere catal  batirarak yumusadigindan emin olduktan sonra tavanin kapagi acilir.Bu asamadan sonra ates biraz daha acilir  patateslerin iyice kizarmasi saglanir.Bir servis tabagi yardimi ile patatesler alt-ust cevrilir.Diger tarafta nar gibi kizarinca ocak kapatilir,boylece patates tavamiz servise hazirdir.Afiyet olsun ...












9 yorum:

  1. Bir ara diyet yaparken patates kızartmasını bu yöntemle az yağla pişiriyordum..ama mısır ununa bulamadan..Bu şekilde daha lezzetli olmuştur eminim sisterim ;)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Aynur sister ..Biz de cok yag kullanmamak adina normal patates kizartmasini senin usul de pisiririz. Az yagda once buhar ile sonra kizartarak.Kizgin yaga atmaktan daha saglikli bir yontem oldugunu dusunuyorum.Senin de ellerine saglik ,sevgiler..

      Sil
  2. Selam canım hayırlı cumalar
    bloğun .ok şirin maşaallah lezzet fışkırıyor eline sağlık
    bugün kahvaltıda bu güzellik var bizde. Tarif için çok teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ballim seni gormek ne guzel ,cok sevindim begendin demek.patates tavayi da begenmissindir umarim afiyet sifa olsun.sevgiler..

      Sil
  3. Çok değişik bir yöntemmiş. Patates kızartmasını çok severim. Bu şekilde de deneyim, tereyağıyla daha lezzetli oluyordur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim sevgili Deniz ,Karadeniz'de bol bol misir yetistigi icin olsa gerek ,her seyi misirununa bulayip kizartiyoruz .Patateste onlardan biri :) umarim begenirsiniz.sevgiler...

      Sil
  4. Patates tavasini pataresleri hafif ezip sarmisakla karistirip misir unuyla tavada yaparsanizda çok guzel olur. İsterseniz prasayi dograyip hafif sicak suda bekletirsiniz patatesle harmanlayip ayni tarifi uygularsiniz isterseniz sarimsak koymayabilirsiniz çok güzel oluyor prasayla deneyin

    YanıtlaSil
  5. İçine halka halka soğan doğrayın a da çok güzel oluyor. Bizim kahvaltılarımızda haftada bir kesin oluyor.

    YanıtlaSil